Γερμανοί εισαγγελείς: Η δολοφονία δύο Ουκρανών στρατιωτών μπορεί να έχει πολιτικά κίνητρα

Γερμανοί εισαγγελείς: Η δολοφονία δύο Ουκρανών στρατιωτών μπορεί να έχει πολιτικά κίνητρα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές δήλωσαν ότι δεν αποκλείουν την ύπαρξη πολιτικού κινήτρου, πίσω από τη δολοφονία Ουκρανών στρατιωτών, οι οποίοι βρίσκονταν στη χώρα στο πλαίσιο της αποκατάστασης της υγείας τους.

Οι αρχές της Γερμανίας έχουν συλλάβει ως ύποπτο έναν Ρώσο πολίτη.

Οι στρατιώτες –που είχαν αναρρώσει στη νότια Γερμανία– δέχθηκαν σειρά βίαιων πληγμάτων από μαχαίρι έξω από ένα εμπορικό κέντρο στη βαυαρική πόλη Μούρναου το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από αυτούς, ηλικίας 36 ετών, πέθανε επί τόπου, ενώ ο άλλος, 23 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Eνας 57χρονος Ρώσος πολίτης συνελήφθη στο σπίτι του λίγο μετά την πράξη του ως ύποπτος για φόνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι οι τρεις άνδρες γνωρίζονταν μεταξύ τους.

«Το κίνητρο του εγκλήματος είναι προς το παρόν ασαφές, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα πολιτικό κίνητρο και ερευνάται προς όλες τις κατευθύνσεις», ανέφερε η γενική εισαγγελία του Μονάχου που ανέλαβε την υπόθεση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα έδωσε εντολή στο γενικό προξενείο στο Μόναχο να παρακολουθεί την υπόθεση και να παραμείνει σε επαφή με τις γερμανικές διωκτικές αρχές.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, λέγοντας ότι η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ρωσική πρεσβεία δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Οι κάτοικοι του Μουρνάου θρήνησαν τους νεκρούς, με λουλούδια και ουκρανικές σημαίες να κοσμούν ένα αυτοσχέδιο μνημείο.

«Αυτό είναι φρικτό, αυτό είναι φρικτό. Να συμβαίνει αυτό στο Μούρναου, ζω εδώ τόσο καιρό και δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο», δήλωσε η Τίβανα Καπάνοβιτς.

Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, δύο Γερμανο-Ρώσοι υπήκοοι συνελήφθησαν τον Απρίλιο ως ύποπτοι για σχεδιασμό επιθέσεων δολιοφθοράς, μεταξύ άλλων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σε μια προσπάθεια, όπως την αποκάλεσαν οι αξιωματούχοι, να υπονομεύσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή