Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο – Ενα παιδί νεκρό, 4 τραυματίες

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο – Ενα παιδί νεκρό, 4 τραυματίες

Ο δράστης συνελήφθη και σύμφωνα με την αστυνομία το συμβάν ήταν μεμονωμένο και δεν συνδέεται με τρομοκρατία. Σύμφωνα με το Reuters, ένα 13χρονο αγόρι έπεσε νεκρό μετά από επίθεση του συγκεκριμένου άνδρα.

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης κοντά σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό Λονδίνο μετά από αναφορές ότι ένας άνδρας που κρατούσε σπαθί, επιτέθηκε σε πολίτες και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα 13χρονο αγόρι έπεσε νεκρό μετά από επίθεση του συγκεκριμένου άνδρα.

Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα, που επικαλούνται την αστυνομία, ο άνδρας φέρεται να προσέκρουσε αρχικά με όχημα σε σπίτι στο Thurlow Gardens, προτού επιτεθεί με το σπαθί του σε ανθρώπους. Βίντεο από το σημείο καταγράφει τον άνδρα να κυκλοφορεί στον δρόμο και τις εισόδους των σπιτιών κραδαίνοντας το σπαθί του.



Όπως γνωστοποίησε λίγο αργότερα η αστυνομία, «ο 36χρονος συνελήφθη στο σημείο και βρίσκεται υπό κράτηση», ενώ δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι για το επεισόδιο. 

Στην περιοχή έχουν αποκλειστεί δρόμοι και έχει κλείσει ο σταθμός του μετρό Hainault στο Ilford λόγω του συμβάντος.


Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο – Ενα παιδί νεκρό, 4 τραυματίες-1
Φωτ.: Peter Kingdom via AP

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ενας εξ αυτών ήταν ο 13χρονος που υπέκυψε στα τραύματά του.

Ωστόσο, η κατάσταση των τραυματιών, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, δεν έχει γίνει γνωστή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτιμάται πως το επεισόδιο ήταν μεμονωμένο και δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η αστυνομία φέρεται να διερευνά το ενδεχόμενο ο ύποπτος να είχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας, στα οποία και εστιάζει σ’ αυτό το πρώιμο στάδιο της έρευνας ως προς το κίνητρο. 

«Ακουσα κραυγές»

«Άκουσα φωνές, άκουσα ουρλιαχτά και σκέφτηκα “ποιος ουρλιάζει τέτοια ώρα πρωί πρωί;”» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο ΡΑ υπό καθεστώς ανωνυμίας.

«Οι φωνές ακούγονταν να προέρχονται από την αστυνομία, ξέρετε όπως όταν δίνουν εντολή σε κάποιον να σταματήσει ή να γονατίσει. Κοίταξα έξω από το πίσω παράθυρο, απ’ όπου ερχόταν ο θόρυβος, είδα έναν τύπο ντυμένο στα κίτρινα να πηδάει πάνω από κάποιους φράχτες… μετά πήγε σε ένα δρομάκι σαν να επέστρεφε ξανά στο δρόμο» λέει ο μάρτυρας, περιγράφοντας το ανθρωποκυνηγητό από τους αστυνομικούς.

«Ηταν επτά η ώρα [το πρωί] και άκουσα χάος στην άλλη πλευρά του δρόμου. Είδα μια ομάδα ανθρώπων, πέντε ή έξι ήταν, να προσπαθούν να αποκρούσουν έναν τύπο που κρατούσε σπαθί στο χέρι του» περιγράφει ο Μανπρίτ Σινγκ στο Radio 5 Live. 

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο – Ενα παιδί νεκρό, 4 τραυματίες-2
Φωτ.: Peter Kingdom via AP

Όπως λέει ο μάρτυρας, ο 36χρονος τραυμάτισε έναν από τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να καλέσουν αστυνομία και ασθενοφόρο. 

«Προσπάθησε να μπει σε ένα από τα σπίτια αλλά δεν μπόρεσε και τότε τον χτύπησαν με το τέιζερ» ανέφερε ο ίδιος. 

Πηγή: BBC/SkyNews/Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή