Ρωσία: Για κατάρριψη πυραύλων ATACMS πάνω από την Κριμαία, κάνει λόγο αξιωματούχος

Ρωσία: Για κατάρριψη πυραύλων ATACMS πάνω από την Κριμαία, κάνει λόγο αξιωματούχος

Ο Σεργκέι Αξιόνοφ ανάρτησε στο Telegram μια φωτογραφία που δείχνει αυτό που περιέγραψε ως υποπυρομαχικά πυραύλων ATACMS που δεν έχουν πυροδοτηθεί

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία επικεφαλής της Κριμαίας δήλωσε σήμερα πως πύραυλοι μακρού βεληνεκούς ATACMS καταρρίφθηκαν πάνω από τη χερσόνησο, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Ο Σεργκέι Αξιόνοφ ανάρτησε στο Telegram μια φωτογραφία που δείχνει αυτό που περιέγραψε ως υποπυρομαχικά πυραύλων ATACMS που δεν έχουν πυροδοτηθεί.

Ο Αξιόνοφ δεν διευκρίνισε πότε και πόσοι πύραυλοι καταρρίφθηκαν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν μυστικά τις τελευταίες εβδομάδες πυραύλους μακρού βεληνεκούς στην Ουκρανία, η οποία τους έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα δύο φορές, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Η στροφή στην πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν αλλάζει έως έναν βαθμό τα δεδομένα του πολέμου, καθώς οι Ουκρανοί έχουν τώρα τη δυνατότητα να πλήξουν πίσω από τη γραμμή του μετώπου τη στρατηγικής σημασίας γέφυρα της Κριμαίας, ενώ ακόμη περισσότερο ευάλωτος γίνεται ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γερμανός καγκελάριος Oλαφ Σολτς απέφυγε να δώσει στους Ουκρανούς τους αντίστοιχους γερμανικούς πυραύλους Taurus, φοβούμενος ανεξέλεγκτη κλιμάκωση του πολέμου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT