Προβληματισμός στον ΟΗΕ για τη μεταχείριση των διαδηλωτών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Προβληματισμός στον ΟΗΕ για τη μεταχείριση των διαδηλωτών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

«Πρέπει να είναι σαφές ότι η νόμιμη άσκηση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης δεν μπορεί να συγχέεται με υποκίνηση βίας και μίσους», τόνισε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφρασε σήμερα, Τρίτη, «ενόχληση» για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι δυνάμεις ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια των προσπαθειών να διαλύσουν τις διαδηλώσεις σε πανεπιστημιουπόλεις.

«Ανησυχώ ότι κάποιες από τις ενέργειες για την επιβολή του νόμου σε πανεπιστήμια είναι δυσανάλογες ως προς τον αντίκτυπό τους», τόνισε ο Φόλκερ Τουρκ σε δήλωση που εστάλη σε δημοσιογράφους, με την οποία σχολίασε τις συλλήψεις και τις κυρώσεις εναντίον φοιτητών.

«Πρέπει να είναι σαφές ότι η νόμιμη άσκηση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να συγχέεται με υποκίνηση βίας και μίσους», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT