Δίκη Τραμπ: Πρόστιμο και… προειδοποιήσεις φυλάκισης σε βάρος του πρώην προέδρου

Δίκη Τραμπ: Πρόστιμο και… προειδοποιήσεις φυλάκισης σε βάρος του πρώην προέδρου

Με πρόστιμο και… απειλές φυλάκισης, ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν προσπαθεί να επαναφέρει τον Τραμπ στην τάξη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 9.000 δολαρίων, για καταφρόνηση του δικαστηρίου, επέβαλε στον Ντόναλντ Τραμπ ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν ο οποίος προεδρεύει στην υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται προ εβδομάδων στο Μανχάταν για τις πληρωμές που είχε καταβάλει η πλευρά Τραμπ πριν από χρόνια στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή της.

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν προειδοποίησε τον Τραμπ ότι θα κινδυνεύσει να τιμωρηθεί ακόμη και με φυλάκιση εάν συνεχίσει να δείχνει ασέβεια προς το δικαστήριο αδιαφορώντας για τις αποφάσεις της έδρας.

Ο 77χρονος Τραμπ, ο πρώτος πρώην πρόεδρος στα αμερικανικά χρονικά που έχει οδηγηθεί στο εδώλιο ως κατηγορούμενος σε ποινική υπόθεση, έχει κατ’ επανάληψη τις τελευταίες εβδομάδες αγνοήσει την εντολή που του απαγορεύει να επιτίθεται φραστικά σε μάρτυρες και ενόρκους.

Με πληροφορίες από NY Times  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT