Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέφθηκε κέντρο κατά του καρκίνου

Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέφθηκε κέντρο κατά του καρκίνου

Ο Βρετανός βασιλιάς ήθελε, με αυτήν την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή του έπειτα από ένα διάστημα περίπου τριών μηνών, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αναφορικά με την αξία της πρόωρης διάγνωσης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος επέλεξε, κατά την πρώτη δημόσια εμφάνιση έπειτα από καιρό, να επισκεφθεί ένα κέντρο που ειδικεύεται στη μάχη κατά του καρκίνου, μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα.

Ο Βρετανός βασιλιάς, ο οποίος διαγνώσθηκε προ μηνών με καρκίνο, επισκέφθηκε σήμερα μαζί με την Καμίλα το κέντρο Macmillan του University College Hospital, όπου παρέμεινε περίπου 40 λεπτά.

Ο βασιλιάς συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό και με πολλούς ασθενείς.

Ο Κάρολος ήθελε, με αυτήν την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή του έπειτα από ένα διάστημα περίπου τριών μηνών, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αναφορικά με την αξία της πρόωρης διάγνωσης.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι ο Κάρολος πρόκειται το προσεχές διάστημα να αναλάβει έναν «συγκεκριμένο αριθμό» υποχρεώσεων, «σχεδιασμένων προσεκτικά», σε «στενή συνεννόηση με τους γιατρούς του».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δήλωσε πως η επιστροφή του βασιλιά είναι «υπέροχο νέο». «Θα συνεχίσουμε να του ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση καθώς επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Εννέα μήνες έπειτα από την ενθρόνισή του που είχε προηγηθεί τον Μάιο του 2023, το παλάτι ανακοίνωσε στην αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου ότι ο Κάρολος πάσχει από καρκίνο, τον οποίο εντόπισε έπειτα από μια επέμβαση στον προστάτη τον Ιανουάριο. Η μορφή του καρκίνου και η εξέλιξη της νόσου δεν διευκρινίστηκαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT