Ουκρανία: Αυξάνει τις δαπάνες για την απόκτηση drones

Ουκρανία: Αυξάνει τις δαπάνες για την απόκτηση drones

«300.000 drones θα παραδοθούν φέτος στις δυνάμεις για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας», είπε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Ουκρανός πρωθυπουργός

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δαπάνες για την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αυξάνει το Κίεβο κατά 367 εκατ. ευρώ (15,5 δισ. χρίβνια), σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ντενίς Σμιχάλ.

«Με τα κονδύλια που διατέθηκαν σήμερα, 300.000 drones θα παραδοθούν φέτος στις δυνάμεις για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας», είπε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Σμιχάλ είπε ότι μέχρι πρότινος ο προϋπολογισμός προέβλεπε 43,3 δισ. χρίβνια για την αγορά drones.

Η Ουκρανία έχει εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και παραγωγή διαφόρων τύπων drones, δύο και πλέον χρόνια από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπολύουν συχνά πλήγματα στο ρωσικό έδαφος, σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε την Τρίτη σε χωριό της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ εξαιτίας επιδρομής ουκρανικού drone, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ρομάν Σταροβόιτ.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν στις περιφέρειες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT