Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: «Οχι» σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει τερματισμό του πολέμου

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: «Οχι» σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει τερματισμό του πολέμου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιερουσαλήμ πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν.

Οπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο Axios, ο κ. Νετανιάχου διεμήνυσε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ πως δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου.

Σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στη βελτίωση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα «και επανέλαβε τη σημασία της διατήρησης αυτής της βελτίωσης».

Σε συναντήσεις του με περιφερειακούς ηγέτες στο Ριάντ τη Δευτέρα, ο Α. Μπλίνκεν είχε δηλώσει πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα θα ήταν η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Μιλώντας στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε ότι έχει καταγραφεί «πρόοδος» στην παράδοση βοήθειας στη Γάζα, την οποία το Ισραήλ πολιορκεί εδώ και έξι μήνες, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή