Αμερικανικές εκλογές: Ο Τραμπ δεν θα δεχθεί το αποτέλεσμα «αν δεν είναι δίκαιο»

Αμερικανικές εκλογές: Ο Τραμπ δεν θα δεχθεί το αποτέλεσμα «αν δεν είναι δίκαιο»

Ισχυρίστηκε επίσης ότι έλαβε περισσότερες ψήφους από τον Τζο Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν το 2020

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε έτοιμος να δεχτεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, αλλά… μόνο εάν είναι «δίκαια».

«Αν όλα είναι δίκαια, θα δεχτώ ευχαρίστως τα αποτελέσματα [των εκλογών], δεν έχω αλλάξει τη θέση μου σε αυτό το θέμα, τότε θα πρέπει να παλέψουμε για το δικαίωμα να κυβερνούμε τη χώρα», ανέφερε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel, που κυκλοφορεί στο Ουισκόνσιν.

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου ισχυρίστηκε επίσης ότι έλαβε περισσότερες ψήφους από τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν το 2020. «Αν κοιτάξετε πίσω και δείτε τι ανακαλύφθηκε, θα είτε ότι κέρδισα τις εκλογές στο Ουισκόνσιν. Θα δείτε επίσης ότι κέρδισα τις εκλογές σε άλλα μέρη», είπε ο Τραμπ.

Η εφημερίδα διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πολιτικού, επισημαίνοντας ότι εμπειρογνώμονες που πραγματοποίησαν ανακαταμέτρηση στην πολιτεία κατόπιν αιτήματος του Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών δεν βρήκαν στοιχεία για εκτεταμένη νοθεία των ψηφοφόρων.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ φέτος θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου. Ο Τραμπ έχει ήδη λάβει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων των αντιπροσώπων για να οριστεί ως ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για αρχηγός του κράτους. Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη ικανού αριθμού αντιπροσώπων από το Δημοκρατικό Κόμμα. Ετσι, ο εκλογικός αγώνας θα δοθεί ξανά μεταξύ των ίδιων υποψηφίων όπως πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ο κ. Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ, ο οποίος επεδίωκε να επανεκλεγεί στο ανώτατο κυβερνητικό αξίωμα.

Τον Ιανουάριο του 2021, δύο μήνες μετά την εκλογική νίκη Μπάιντεν τον Νοέμβριο του 2020, οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο ωθούμενοι από την άρνηση του τέως προέδρου να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Πηγή: Milwaukee Journal Sentinel, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή