Επέμβαση της αστυνομίας στο UCLA – Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις

Επέμβαση της αστυνομίας στο UCLA – Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση, επεισόδια και συλλήψεις, μετά από ώρες προειδοποιήσεων και αναμονής, σημειώνονται αυτήν την ώρα ώρα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες (UCLA). 

Σύμφωνα με το CNN, παρότι νωρίτερα οι αστυνομικοί που μπήκαν στον χώρο, αποσύρθηκαν γρήγορα υπό τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών, πλέον έχουν επιστρέψει στο campus απομακρύνοντας τα κιγκλιδώματα και τις περιφράξεις

Η αστυνομία με πλήρη εξάρτυση, όπως μεταδίδει το Associated Press, διέλυσε μεθοδικά τα οδοφράγματα από κόντρα πλακέ, παλέτες, μεταλλικούς φράχτες και κάδους απορριμμάτων του αυτοσχέδιου καταυλισμού, άνοιξε ένα πέρασμα προς δεκάδες σκηνές διαδηλωτών, ενώ στη συνέχεια άρχισε να γκρεμίζει αντίσκηνα και στέγαστρα. 

Επέμβαση της αστυνομίας στο UCLA – Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις-1
Φωτ.: REUTERS/Mike Blake

Επέμβαση της αστυνομίας στο UCLA – Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις-2
Φωτ.: REUTERS/David Swanson

Όπως μεταδίδει το BBC, υπάρχουν μαρτυρίες για ρίψεις πυροτεχνημάτων και κρότου-λάμψης, ενώ μαζί με τα οδοφράγματα, οι δυνάμεις άρχισαν να απομακρύνουν και τους διαδηλωτές που παρέμεναν στο σημείο παρά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις για συλλήψεις. 

Οι διαδηλωτές που καταγγέλλουν τη χρήση πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία, προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με ομπρέλες σαν ασπίδες και νερό από πυροσβεστήρες, ωστόσο, σύντομα δεκάδες συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν από τον χώρο. 

Επέμβαση της αστυνομίας στο UCLA – Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις-3
Φωτ.: REUTERS/Aude Guerrucci

Επέμβαση της αστυνομίας στο UCLA – Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις-4
Φωτ.: REUTERS/Mike Blake

Επέμβαση της αστυνομίας στο UCLA – Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις-5
Φωτ.: REUTERS/Mike Blake

Νωρίτερα, εικόνες του Associated Press που μεταδίδει ζωντανά από το σημείο, κατέγραψαν αστυνομική δύναμη να μετακινείται εντός campus, πλησιέστερα στους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές.

Το BBC έκανε λόγο για «μικροεπεισόδια» μεταξύ αστυνομίας και ακτιβιστών, με κάποιους μασκοφόρους να εκτοξεύουν αντικείμενα στους αστυνομικούς και να εμπλέκονται σε αψιμαχίες μαζί τους. 

Επέμβαση της αστυνομίας στο UCLA – Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις-6
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν τα τελευταία λεπτά, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα – Φωτ.: REUTERS/David Swanson

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο 24ωρο η ένταση στα αμερικανικά πανεπιστήμια μεταξύ ακτιβιστών υπέρ της Παλαιστίνης και υποστηρικτών του Ισραήλ έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες (UCLA). 

Το campus βρισκόταν επί ώρες υπό αστυνομικό κλοιό, με τις αρχές να καλούν τους διαδηλωτές να διαλυθούν, προειδοποιώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα συλληφθούν. 

Στην πλειονότητά τους, οι διαδηλωτές που ξεπερνούν τους 1.000, σύμφωνα με το ΑΡ, παραμένουν στις θέσεις τους φωνάζοντας φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα.

Πηγή: CNN/Guardian/ΑΡ/BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT