Κρεμλίνο: «Αβάσιμες» οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί παραβίασης της συνθήκης για τα χημικά όπλα

Κρεμλίνο: «Αβάσιμες» οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί παραβίασης της συνθήκης για τα χημικά όπλα

«Η Ρωσία είναι και παραμένει δεσμευμένη στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι οι δυνάμεις της στην Ουκρανία παραβίασαν μια διεθνή απαγόρευση για τα χημικά όπλα χρησιμοποιώντας ουσίες μεταξύ των οποίων έναν απαγορευμένο ασφυξιογόνο παράγοντα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συνθήκη που απαγορεύει τα χημικά όπλα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν χθες, Τετάρτη, τη Ρωσία ότι παραβιάζει τη συνθήκη χρησιμοποιώντας ασφυξιογόνο παράγοντα εναντίον Ουκρανών στρατιωτών και επιστρατεύοντας μέσα ελέγχου ταραχών ως «μέθοδο πολέμου» στην Ουκρανία.

«Οπως πάντα, τέτοιες ανακοινώσεις είναι εντελώς αβάσιμες και δεν υποστηρίζονται από τίποτα. Η Ρωσία είναι και παραμένει δεσμευμένη στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε αυτόν τον τομέα», είπε ο Πεσκόφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT