Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «ξενοφοβικές» την Ινδία και την Ιαπωνία

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «ξενοφοβικές» την Ινδία και την Ιαπωνία

Κριτική σε ανταγωνιστές και συμμάχους των ΗΠΑ άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, στο πλαίσιο προεκλογικής εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στους Αμερικανούς πολίτες ασιατικής καταγωγής

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική σε ανταγωνιστές και συμμάχους των ΗΠΑ άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας «ξενοφοβικές» χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και η Ιαπωνία.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος διερωτήθηκε «γιατί έχει μπλοκάρει η Κίνα τόσο πολύ στον οικονομικό τομέα; Γιατί η Ιαπωνία έχει προβλήματα; Και η Ρωσία; Και η Ινδία; Επειδή είναι ξενοφοβικές. Δεν θέλουν μετανάστες», υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η τοποθέτηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στους Αμερικανούς πολίτες ασιατικής καταγωγής. Οι εκδηλώσεις αυτές δεν βιντεοσκοπούνται, ούτε ηχογραφούνται, όμως οι λίγοι δημοσιογράφοι που παρίστανται περιγράφουν γραπτώς τα τεκταινόμενα.

«Ενας από τους λόγους για τους οποίους η οικονομία μας είναι σε ανάπτυξη, είναι χάρη σε εσάς και σε άλλους. Γιατί; Επειδή δεχόμαστε τους μετανάστες», συνέχισε ο Μπάιντεν.

Η Κίνα και η Ρωσία είναι αντίπαλες χώρες, όμως οι δηλώσεις του προέδρου για την Ιαπωνία και την Κίνα εξέπληξαν τους παρευρισκόμενους. Επισημαίνεται πως ο Μπάιντεν έχει δεσμευθεί να συσφίξει τους δεσμούς των ΗΠΑ με το Νέο Δελχί και το Τόκιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή