Η Τουρκία «παγώνει» όλες τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ

Η Τουρκία «παγώνει» όλες τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ

Η Τουρκία «παγώνει» όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς το Ισραήλ από σήμερα, σύμφωνα με δύο Τούρκους αξιωματούχους με γνώση της υπόθεσης, που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία «παγώνει» όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς το Ισραήλ από σήμερα, σύμφωνα με δύο Τούρκους αξιωματούχους με γνώση της υπόθεσης, που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η Τουρκία δεν έχει προς το παρόν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Το εμπόριο μεταξύ των δύο κρατών ανήλθε το 2023 σε 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων το 76% αντιστοιχούσε τουρκικές εξαγωγές, σύμφωνα με το τουρκικό στατιστικό ινστιτούτο.

Η Τουρκία είχε περιορίσει από τον περασμένο μήνα τις εξαγωγές προς το Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι παραβιάζει συμφωνίες, αποκλείοντας λιμάνια.

«Αυτή είναι συμπεριφορά δικτάτορα, αγνοεί τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των Τούρκων επιχειρηματιών, καθώς τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Γκαντζ στο Χ.

Ο Γκαντζ δήλωσε ότι έδωσε εντολή στο προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών να εργαστεί για τη εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, με έμφαση στην τοπική παραγωγή και στις εισαγωγές από άλλες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT