Γκιουλέρ: Δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει το ζήτημα των F-35 – Ερχεται το KAAN, θέλουμε Eurofighter

Γκιουλέρ: Δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει το ζήτημα των F-35 – Ερχεται το KAAN, θέλουμε Eurofighter

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις σχέσεις με την Ελλάδα, τα εξοπλιστικά αλλά και την Κύπρο μίλησε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Γιασάρ Γκιούλερ τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «δεν επιθυμούμε μια κακή σχέση με κανέναν από τους φίλους μας» και πως «κάθε πόλεμος σημαίνει καταστροφή».

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι κάτι τέτοιο «δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα». «Υπάρχουν πράγματα στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε. Τώρα προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη φιλία μας μέσω μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», πρόσθεσε ο αξιωματούχος αναφέροντας ότι δεν χρειάζεται να καταγράφονται καθημερινά επεισόδια στο Αιγαίο. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποκτήσει αεροσκάφη F-35, ο Γκιουλέρ απάντησε ότι «ως μέλος του ΝΑΤΟ, θα ήμασταν ευχαριστημένοι» με μια τέτοια εξέλιξη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έρχεται το δικό μας αεροπλάνο, το KAAN και επιπλέον, δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει το ζήτημα των F-35 με τις ΗΠΑ».

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεση της Τουρκίας να αποκτήσει μαχητικά Eurofighter.

«Εμείς θέλουμε να αγοράσουμε ένα τέτοιο αεροσκάφος (Eurofighter) το είπαμε από την αρχή. Οι φίλοι μας οι Γερμανοί έχουν “σκαλώσει” σε κάποια σημεία. Ως μέλος του ΝΑΤΟ δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο από ένα άλλο μέλος της Συμμαχίας. Δεν το αποδεχόμαστε και κάθε φορά το δηλώνουμε στους φίλους μας. Προσωπικά εγώ πιστεύω σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λυθεί το θέμα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Γκιουλέρ μίλησε και για την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι η εισβολή «στην πραγματικότητα έφερε ειρήνη στην ελληνική πλευρά» καθώς «δεν υπήρξε καμία σύγκρουση ή πόλεμος εδώ και 50 χρόνια».

«Η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Δεν δεχόμαστε καμία άλλη λύση εκτός από μια ισότιμη, κυρίαρχη εφαρμογή δύο κρατών», σημείωσε ο υπουργός Αμυνας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή