Airbnb: Ενοικιάζεται ο βάλτος του Σρεκ

Airbnb: Ενοικιάζεται ο βάλτος του Σρεκ

Το σπίτι της Μπάρμπι και η βίλα της Αγκιλέρα στην πλατφόρμα Airbnb

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 26χρονη Ομπρι Γκάρσα δεν είχε μόνο την ευκαιρία να περάσει μερικές νύχτες σε έπαυλη του Λας Βέγκας, αντάξια ταινίας του Χόλιγουντ, αλλά γνώρισε από κοντά την οικοδέσποινά της από την πλατφόρμα ενοικιάσεων βραχείας διάρκειας Airbnb, τη σταρ της ποπ Κριστίνα Αγκιλέρα. «Ηταν σαν όνειρο», λέει η Γκάρζα, που είχε διακοσμήσει τους τοίχους του εφηβικού της δωματίου με φωτογραφίες της τραγουδίστριας. Η Γκάρζα είχε κερδίσει στη λοταρία της πλατφόρμας Airbnb τρεις διανυκτερεύσεις στην έπαυλη της Αγκιλέρα.

Οι δημοφιλείς, αν και σπάνιες, τέτοιες ευκαιρίες και προωθητικές ενέργειες από τον διαδικτυακό κολοσσό της βραχυχρόνιας μίσθωσης προσέφεραν διά ζώσης συναντήσεις με διασημότητες, αλλά και διανυκτερεύσεις στη βίλα της Μπάρμπι στο Μαλιμπού, πιστό αντίγραφο αυτής στη δημοφιλή ταινία, καθώς και σε απομίμηση του βάλτου του καλοκάγαθου γίγαντα Σρεκ στα Χάιλαντ της Σκωτίας.

Παρέα με διασήμους

Την Τετάρτη, η Airbnb ανακοίνωσε την επέκταση της εκστρατείας, που θα εμφανίζεται κάτω από την κατηγορία Icons στην εφαρμογή και θα αφορά διανυκτερεύσεις σε εμβληματικές κατοικίες και τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ενίοτε συνοδεία διασημοτήτων. Σε συνέντευξη Τύπου στο Λος Αντζελες, ο επικεφαλής της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, παρουσίασε τα πρώτα τέτοια ακίνητα, όπως το σπίτι από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Up», που αιωρείται χάρη σε μπαλόνια. Με τη βοήθεια γερανού οικοδομής, το σπίτι του «Up» θα κρέμεται ψηλά πάνω από την έρημο του Νιου Μέξικο. Το αιωρούμενο σπίτι είναι πλήρως λειτουργικό, παρότι δεν συνδέεται με τα δίκτυα κοινής ωφελείας. «Το σπίτι θα προσγειώνεται για να συνδεθεί ορισμένες ώρες της ημέρες σε γεννήτρια και σε παροχή νερού, προκειμένου να αναπληρώνει τα αποθέματά του», είπε ο Τσέσκι.

Η εταιρεία θα φιλοξενήσει φέτος 4.000 πελάτες της σε «εμβληματικά ακίνητα», όπως πιστό αντίγραφο της έπαυλης των ηρώων κόμικς και ταινιών X-Men.

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να φιλοξενήσει φέτος 4.000 πελάτες της σε «εμβληματικά ακίνητα». Μεταξύ των προσφορών βρίσκεται πιστό αντίγραφο της έπαυλης των ηρώων κόμικς και ταινιών X-Men και το σπίτι όπου ζει ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της ταινίας «Purple Rain», τον οποίο υποδύθηκε ο συνθέτης και τραγουδιστής Πρινς. Η πλατφόρμα ενοικιάσεων διαπίστωσε πέρυσι ότι η συνεργασία της με την κατασκευάστρια της κούκλας Μπάρμπι, με τη δημιουργία αντιγράφου του σπιτιού της ιστορικής κούκλας, απασχόλησε το κοινό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Airbnb: Ενοικιάζεται ο βάλτος του Σρεκ-1
Παρουσίαση σπιτιών που είναι διαθέσιμα από την Airbnb. Η εταιρεία ανακοίνωσε μία νέα κατηγορία εκκεντρικών καταλυμάτων σε συνεργασία με διασημότητες και επιτυχημένα brands. [J. Emilio Flores/The New York Times]

Η διαδικτυακή αγγελία για το ονειρεμένο σπίτι της Μπάρμπι στο Μαλιμπού αναδημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικά μέσα τριπλάσιες φορές σε σχέση με την είδηση για την εισαγωγή της Airbnb στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2020. Την αγγελία για τον βάλτο του Σρεκ διάβασαν περισσότεροι από 200 εκατομμύρια επισκέπτες της εφαρμογής ενοικιάσεων.

Οι διανυκτερεύσεις στην έπαυλη της Κριστίνα Αγκιλέρα ήταν για τέσσερα άτομα: την Γκάρζα, τη μεγάλη της αδελφή και δύο φίλες τους. Η παρέα των κοριτσιών ήπιε ποτά με την τραγουδίστρια, για να δειπνήσουν όλες μαζί στην πολυτελή τραπεζαρία της Αγκιλέρα. Η χτισμένη σε λόφο έξω από το Λας Βέγκας έπαυλη διαθέτει πισίνα με θέα τα φώτα της πόλης και ροζ έπιπλα. Οι διανυκτερεύσεις ήταν δωρεάν και η Γκάρζα χρειάστηκε να πληρώσει μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια.

Το Airbnb επωφελείται βελτιώνοντας τη φήμη και την εικόνα του, που έχουν πληγεί από τις αποκαλύψεις για κρυφές χρεώσεις, κρυμμένες κάμερες και τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών στη μετατροπή κατοικιών σε τουριστικά καταλύματα. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Σον Χένεσι, λέει ότι η πρωτοβουλία «εμβληματικών κατοικιών» αποτελεί προσπάθεια της Airbnb να «αλλάξει το αφήγημα» και να ανακτήσει την αρχική της αίγλη και δημοτικότητα.

Η εταιρεία ελπίζει ότι η καινοτόμος πρωτοβουλία της θα βοηθήσει στις ξένες αγορές. Μία νέα προσφορά αφορά δύο διανυκτερεύσεις σε ξενώνα, με οικοδεσπότη διάσημο Ινδό ηθοποιό του Μπόλιγουντ, ενώ τυχεροί πελάτες θα μπορούν να περάσουν μία εβδομάδα σε λεωφορείο-τροχόσπιτο του διεθνούς φήμης Κολομβιανού τραγουδιστή της ρέγκατον, Φέιντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT