Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η στρατιωτική αποτυχία της Ρωσίας είναι ήδη γεγονός»

Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η στρατιωτική αποτυχία της Ρωσίας είναι ήδη γεγονός»

«Εκτιμούμε σε 500.000 τις ρωσικές στρατιωτικές απώλειες, συμπεριλαμβανομένων 150.000 θανάτων», δήλωσε ο Στεφάν Σεζουρνέ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 150.000 ανέρχονται οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με γαλλικές εκτιμήσεις που έγιναν γνωστές από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ευρωπαϊκή έκδοση της ανεξάρτητης ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta.

«Η στρατιωτική αποτυχία της Ρωσίας είναι ήδη γεγονός. Εκτιμούμε σε 500.000 τις ρωσικές στρατιωτικές απώλειες, συμπεριλαμβανομένων 150.000 θανάτων», δήλωσε ο Στεφάν Σεζουρνέ. «Και όλο αυτό γιατί; Με δυο λέξεις: για το τίποτα», πρόσθεσε.

Η εκτίμηση για τον αριθμό των Ρώσων νεκρών είναι ελαφρώς μικρότερη από αυτήν που αποκάλυψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ανέφερε ότι 180.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στα δύο χρόνια πολέμου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εκτίμησε από την πλευρά του, στα τέλη Απριλίου, ότι περίπου 450.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία.

Η Μόσχα δεν δίνει καμία πληροφορία για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών στα στρατεύματά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT