Τουρκία: «Ο στρατός εξουδετέρωσε 32 μαχητές του ΡΚΚ στο Ιράκ»

Τουρκία: «Ο στρατός εξουδετέρωσε 32 μαχητές του ΡΚΚ στο Ιράκ»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, διεξήχθησαν επιχειρήσεις στις περιοχές Χαφτανίν, Γκάρα και Χαρκούκ του βόρειου Ιράκ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τουρκικός στρατός «εξουδετέρωσε» 32 μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Aμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν στις περιοχές Χαφτανίν, Γκάρα και Χαρκούκ του βόρειου Ιράκ.

Οι τουρκικές διασυνοριακές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ αποτελούν πηγή έντασης με τη Βαγδάτη εδώ και πολλά χρόνια. Η Aγκυρα ζητά περισσότερη συνεργασία από το Ιράκ για την αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών και η Βαγδάτη τον Μάρτιο χαρακτήρισε «απαγορευμένη οργάνωση» το ΡΚΚ.

Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε συνομιλίες με Ιρακινούς αξιωματούχους στη Βαγδάτη και το Αρμπίλ για τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, καθώς και για άλλα ζητήματα. Αργότερα είπε ότι πιστεύει πως το Ιράκ βλέπει ότι είναι αναγκαία η εξουδετέρωση του PKK.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT