Ιταλία: Η υπουργός Τουρισμού ερευνάται για απάτη

Ιταλία: Η υπουργός Τουρισμού ερευνάται για απάτη

Η υπόθεση σχετίζεται με απάτη σε βάρος του εθνικού οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης INPS, αναφορικά με τη χρήση κονδυλίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση να απαγγείλουν κατηγορίες για απάτη σε βάρος της υπουργού Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντάντσε, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές Αρχές της Ιταλίας.

Η υπόθεση, για την οποία ερευνάται η Ιταλίδα υπουργός, σχετίζεται με φερόμενη απάτη σε βάρος του εθνικού οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης INPS, αναφορικά με τη χρήση κονδυλίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η εταιρεία Visibilia, την οποία η Ιταλίδα πολιτικός πούλησε προτού αποκτήσει υπουργικό χαρτοφυλάκιο, έλαβε χρήματα για την απόλυση 13 υπαλλήλων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι οποίοι, ωστόσο, δεν ενημερώθηκαν και συνέχισαν να εργάζονται.

Οι δικαστικές αρχές του Μιλάνου καλούνται πλέον να αποφασίσουν εάν τα στοιχεία σε βάρος της Σαντάντσε, η οποία είναι προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι, είναι επαρκή για την απαγγελία κατηγοριών.

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα, χωρίς, ωστόσο, να σχολιάσει την ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών, οι οποίες κάνουν λόγο για παραπομπή σε δίκη τόσο της ίδιας, όσο και ενός αριθμού υπόπτων, ο οποίος δεν έχει προσδιοριστεί.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει την παραίτηση της υπουργού, ενώ τον περασμένο μήνα μια πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της υπερψηφίστηκε από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT