Βραζιλία: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί

Βραζιλία: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ σχεδόν 25.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αφού οι καταιγίδες έπληξαν τις μισές από τις 497 πόλεις του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους ενώ τουλάχιστον άλλοι 67 αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, σχεδόν 25.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αφού οι καταιγίδες έπληξαν περισσότερες από τις μισές από τις 497 πόλεις της Πολιτείας αυτής, που συνορεύει με την Ουρουγουάη και την Αργεντινή.

Από τα νερά καταστράφηκαν δρόμοι και γέφυρες σε πολλές περιοχές. Προκλήθηκαν επίσης κατολισθήσεις και κατέρρευσε εν μέρει ένα φράγμα σε ένα μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό. Υπάρχει, εξάλλου, κίνδυνος να καταρρεύσει και ένα δεύτερο φράγμα, στην πόλη Μπέντο Γκονσάλβες.

Στο Πόρτο Αλέγκρε, την πρωτεύουσα του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, ο ποταμός Γκουαϊμπα υπερχείλισε, πλημμυρίζοντας τους δρόμους. Το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε ανέστειλε όλες τις πτήσεις επ’ αόριστον.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Εντουάρντο Λέιτε είπε στους δημοσιογράφους ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Σήμερα αναμένονται και πάλι βροχές στις βόρειες περιοχές της Πολιτείας και οι Αρχές προέτρεψαν όσους ζουν σε κοινότητες που διατρέχουν κίνδυνο να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού.

Δείτε εικόνες

Βραζιλία: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί-1
Βραζιλία: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί-2
Βραζιλία: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί-3
Βραζιλία: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί-4
Βραζιλία: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί-5
Βραζιλία: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί-6
Βραζιλία: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί-7

Φωτογραφίες: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT