Λονδίνο: Επανεξελέγη στη δημαρχία ο Σαντίκ Καν

Λονδίνο: Επανεξελέγη στη δημαρχία ο Σαντίκ Καν

O 53χρονος εξασφάλισε μια νέα «ιστορική» τρίτη θητεία στη δημαρχία της βρετανικής πρωτεύουσας.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O 53χρονος Σαντίκ Καν, ένας πολιτικός ο οποίος υπενθυμίζεται ότι προέρχεται από το κόμμα των Εργατικών, εξασφάλισε μια νέα «ιστορική» τρίτη θητεία στη δημαρχία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο Καν παρουσιάζεται να συγκεντρώνει περίπου 43,8%, αφήνοντας την υποψήφια του κόμματος των Συντηρητικών, Σούζαν Χολ, περίπου 11 ποσοστιαίες μονάδες πίσω, στο 32,7%.

Ο Καν πρωτοεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου τον Μάιο του 2016 και έπειτα επανεξελέγη το 2021. Συγκριτικά, το 2016 είχε εξασφαλίσει 44,2%, ενώ το 2021 είχε λάβει στον πρώτο γύρο 40%.

Με τη νέα επανεκλογή του, γίνεται πλέον ο μακροβιότερος δήμαρχος του Λονδίνου στα χρονικά.  

Από την άλλη πλευρά, τα αποτελέσματα για τη συντηρητική παράταξη των Τόρις του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ ήταν τα χειρότερα των τελευταίων δεκαετιών στις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 2 Μαΐου, και όλα πλέον δείχνουν ότι οι Τόρις οδεύουν προς μια μεγάλη συντριβή στις επόμενες γενικές εκλογές που θα πρέπει να έχουν διεξαχθεί στη χώρα έως τον Ιανουάριο του 2025.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT