Δρέσδη: Ευρωβουλευτής του SPD σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση ακροδεξιών

Δρέσδη: Ευρωβουλευτής του SPD σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση ακροδεξιών

Το SPD καταγγέλλει ότι πίσω από την επίθεση ήταν υποστηρικτές του AfD.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 41χρονος ευρωβουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ματίας Εκε, δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή, 3 Μαΐου, από μια ομάδα τεσσάρων ατόμων, ενώ τοποθετούσε αφίσες στη Δρέσδη, πρωτεύουσα του ανατολικού κρατιδίου της Σαξονίας.

Τα τραύματά του είναι μάλιστα τόσο σοβαρά που εκείνος θα χρειαστεί όχι μόνο να νοσηλευτεί αλλά και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όπως έγινε γνωστό.

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, το SPD υποστήριξε ότι πίσω από την επίθεση της Παρασκευής βρίσκονται υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) το οποίο είναι περισσότερο ισχυρό στη Σαξονία από ό,τι σε άλλες περιοχές της Γερμανίας.

Η επίθεση αυτή έλαβε χώρα μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Θα πρέπει να σημειωθεί, δε, ότι ο πολιτικός που χτυπήθηκε είναι ο κορυφαίος υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του SPD στη Σαξονία.

«Η δημοκρατία απειλείται», κατήγγειλε από την πλευρά του ο προερχόμενος από το SPD Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς.

«Οι ένοχοι πρέπει να λογοδοτήσουν», υπογράμμισε, από τη μεριά της, η προερχόμενη από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ματίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι στο πλευρό σου», έγραψε η -προερχόμενη από το ΕΛΚ- Μαλτέζα πρόεδρος της ευρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα στην πλατφόρμα X.

Λίγα λεπτά πριν από την επίθεση στον Εκε την Παρασκευή, είχε δεχθεί επίθεση στη Δρέσδη και ένας 28χρονος που ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων, ο οποίος επίσης έβαζε αφίσες.

Συνολικά δε, από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί πάνω από 100 επιθέσεις με πολιτικά κίνητρα μόνο στη Σαξονία, όπως καταγγέλλεται.

Με πληροφορίες από Politico, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT