Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο καπετάνιος του κινηματογραφικού Τιτανικού

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο καπετάνιος του κινηματογραφικού Τιτανικού

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός, γνωστός από τους ρόλους του σε ταινίες όπως ο «Τιτανικός» και ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο Βρετανός ηθοποιός, Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του σε ταινίες όπως ο «Τιτανικός» και ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών». 

Ο ατζέντης του επιβεβαίωσε πως ο διάσημος ηθοποιός πέθανε το πρωί της Κυριακής.

Μεταξύ των κινηματογραφικών χαρακτήρων που τον έκαναν πασίγνωστο στο ευρύ κοινό, ξεχωρίζει ο ρόλος του ως καπετάνιος Εντουαρντ Σμιθ στον Τιτανικό, καθώς και η ερμηνεία του ως βασιλιάς Θέοντεν στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Η συμμετοχή του στις δύο συγκεκριμένες ταινίες, καθιστά τον Χιλ τον μοναδικό ηθοποιό που έχει παίξει σε περισσότερες από μία ταινίες που βραβεύτηκαν με 11 Οσκαρ.

Ο εκλιπών ξεχώρισε επίσης για το ρόλο του στην δραματική τηλεοπτική σειρά του BBC, «Boys from the Blackstuff», όπου υποδύθηκε τον Γιόσερ Χιουζ, έναν χαρακτήρα που αγωνιζόταν για να αντιμετωπίσει την ανεργία στο Λίβερπουλ.

Ο Χιλ, ο οποίος καταγόταν από το Μάντσεστερ, επρόκειτο να «επιστρέψει» στις τηλεοπτικές οθόνες για τον δεύτερο κύκλο της σειράς «The Responder», η οποία ξεκινάει να προβάλλεται σύντομα.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT