Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέλαβε ακόμα δύο χωριά στην Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέλαβε ακόμα δύο χωριά στην Ουκρανία

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός προελαύνει στη ζώνη που βρίσκεται κοντά στην Αβντιίβκα, πόλη που κατέλαβε τον Φεβρουάριο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως κατέλαβε δύο ουκρανικά χωριά, το ένα στη ζώνη της περιφέρειας του Ντονέτσκ (ανατολικά), όπου κερδίζει έδαφος με ταχείς ρυθμούς και το άλλο στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), σε νέα ένδειξη της προέλασής του έναντι των στρατευμάτων του Κιέβου.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε πως οι στρατιώτες του «απελευθέρωσαν» την κοινότητα Σολοβιοβέ, πλησίον του Οτσερετινέ, την κατάληψη του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε αυτή τη ζώνη που βρίσκεται κοντά στην Αβντιίβκα, πόλη που κατέλαβε τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι τα στρατεύματά του κατέλαβαν την Κοτλιαρίβκα, στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Ασκηση με πυρηνικά

Νωρίτερα σήμερα Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε τη διεξαγωγή «στο άμεσο μέλλον» στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και στα οποία θα συμμετέχουν και στρατεύματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν σε απάντηση «στις απειλές» Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Μόσχας.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT