Κατάρρευση κτιρίου στη Νότια Αφρική – Αναφορές για δεκάδες εγκλωβισμένους

Κατάρρευση κτιρίου στη Νότια Αφρική – Αναφορές για δεκάδες εγκλωβισμένους

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι, πιθανόν εργάτες, παραμένουν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης της χώρας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες άνθρωποι, πιθανόν εργάτες, εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια πολυώροφου κτιρίου κατοικιών υπό κατασκευή που κατέρρευσε στην πόλη Τζορτζ της Νότιας Αφρικής, όπως μετέδωσε σήμερα Δευτέρα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SABC News, επικαλούμενος τις τοπικές Αρχές.

22 άνθρωποι διασώθηκαν

Δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους, ενώ ήδη, 22 άτομα έχουν διασωθεί από το σημείο, δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου της Τζορτζ, παραθαλάσσιας πόλης ανατολικά του Κέιπ Τάουν.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SABC μετέδωσε νωρίτερα ότι περισσότεροι από 40 άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

«Προς το παρόν, οι αξιωματούχοι επικεντρώνονται στη διάσωση ζωών. Αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα σε αυτό το στάδιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Κάποιοι εργαζόμενοι πιστεύουμε ότι έχουν παγιδευτεί μέσα… πολλοί άλλοι εργαζόμενοι από κάτω», δήλωσε ο δήμαρχος της Τζορτζ, Λίον βαν Γουίκ, μιλώντας στο SABC από το σημείο.

«Πρόκειται για πραγματικά χρονοβόρα επιχείρηση, η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει όλη τη νύχτα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT