Σι Τζινπίνγκ: Ο,τι κι αν συμβαίνει στον κόσμο, η φιλία Κίνας – Σερβίας παραμένει αδιατάρακτη

Σι Τζινπίνγκ: Ο,τι κι αν συμβαίνει στον κόσμο, η φιλία Κίνας – Σερβίας παραμένει αδιατάρακτη

Το Πεκίνο και το Βελιγράδι διατηρούν μια εταιρική σχέση παρά τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο, αναφέρει

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πεκίνο και το Βελιγράδι διατηρούν μια εταιρική σχέση παρά τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο, αναφέρει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε άρθρο του στην έγκυρη σερβική εφημερίδα Politika, λίγο πριν από την έναρξη της επίσημης επίσκεψής του στη Σερβία.

«Ανεξάρτητα από τις αλλαγές στη διεθνή κατάσταση, η Κίνα και η Σερβία παραμένουν αληθινοί φίλοι και καλοί εταίροι. Η σιδερένια φιλία μας ενισχύεται συνεχώς, δημιουργώντας ένα μοντέλο αλληλεπίδρασης μεταξύ κρατών και λαών», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Σημείωσε ότι η Κίνα και η Σερβία πάντα σέβονταν και εμπιστεύονταν η μία την άλλη και πρόσθεσε ότι έχει καλή συνεργασία με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Εκτιμούμε πλήρως και σεβόμαστε ο ένας τις αναπτυξιακές πορείες του άλλου. Υποστηρίζουμε τη δικαιοσύνη και υποστηρίζουμε σταθερά ο ένας τον άλλον σε θέματα που επηρεάζουν τα βασικά μας συμφέροντα και μας απασχολούν σοβαρά», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Ο Κινέζος ηγεμόνας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σερβία σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, προερχόμενος από τη Γαλλία. Το Βελιγράδι αποτελεί τον δεύτερο από τους τρεις σταθμούς του ταξιδιού του Σι στην Ευρώπη.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι αυτή η επίσκεψη στη Σερβία θα είναι η πρώτη εδώ και οκτώ χρόνια και θα είναι «ένα σημαντικό ορόσημο για τη βελτίωση και την ανανέωση των σινο-σερβικών σχέσεων».

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς αναμένεται να συζητήσουν τη διεθνή και περιφερειακή κατάσταση, τη βελτίωση του επιπέδου των σινο-σερβικών σχέσεων και επίσης να χαράξουν μια νέα πορεία για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. 

Πηγή: TASS

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT