Κίνα: Επίθεση σε νοσοκομείο με νεκρούς και τραυματίες

Κίνα: Επίθεση σε νοσοκομείο με νεκρούς και τραυματίες

Η επίθεση διαπράχθηκε στην κομητεία Τζενσιόνγκ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Γιουνάν, κι οι Αρχές διενεργούν έρευνα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στο εσωτερικό νοσοκομείου στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν της Κίνας, προκάλεσε τουλάχιστον δέκα θύματα –νεκρούς και τραυματίες– , μετέδωσε κρατικό μέσο ενημέρωσης, χωρίς να διευκρινίσει έως τώρα τη φύση της ενέργειας.

«Το συμβάν» εκτυλίχθηκε σε νοσοκομείο «περί τις 13.20» (τοπική ώρα· 08.20 ώρα Ελλάδας) και «πάνω από 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, χωρίς να δώσει πιο συγκεκριμένο απολογισμό σε αυτό το στάδιο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κυκλοφορήσει φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας στην οποία εμφανίζεται ο φερόμενος ως δράστης εντός του νοσοκομείου.

Η επίθεση διαπράχθηκε στην κομητεία Τζενσιόνγκ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Γιουνάν, κι οι Αρχές διενεργούν έρευνα, κατά την ίδια πηγή.

Τα βίαια εγκλήματα με μεγάλο αριθμό θυμάτων είναι φαινόμενο μάλλον σπάνιο στην Κίνα, χώρα που απαγορεύει την οπλοκατοχή στους πολίτες της, ωστόσο τα τελευταία χρόνια καταγράφεται κύμα επιθέσεων με τη χρήση μαχαιριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT