Σι – Μακρόν: Εκκληση για «πολιτική διευθέτηση» του πυρηνικού ζητήματος του Ιράν

Σι – Μακρόν: Εκκληση για «πολιτική διευθέτηση» του πυρηνικού ζητήματος του Ιράν

Οι δύο ηγέτες κάλεσαν, επίσης, για την «πραγματική υλοποίηση» της λύσης των δύο κρατών στο Ισραήλ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους στην προώθηση μιας πολιτικής διευθέτησης του πυρηνικού ζητήματος του Ιράν, σε μία κοινή δήλωσή τους, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Οι δύο ηγέτες κάλεσαν, επίσης, για την «πραγματική υλοποίηση» της λύσης των δύο κρατών στο Ισραήλ και «καταδίκασαν» την πολιτική κατασκευής οικισμών στη Δυτική Οχθη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σι πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια, ενώ δέχθηκε πιέσεις από Ευρωπαίους ηγέτες για το εμπόριο της Κίνας, αλλά και για την Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι σκοπεύει «να αναλάβει δράση με τη Γαλλία και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα για την επίλυση της κρίσης» στην Ουκρανία.

«Ελπίζουμε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα θα επιστρέψουν γρήγορα στην Ευρώπη και σκοπεύουμε να αναλάβουμε δράση με τη Γαλλία και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα για να βρούμε κατάλληλες οδούς για την επίλυση της κρίσης», αναφέρει ο Σι, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Figaro.

«Αντιλαμβανόμαστε την αναστάτωση που προκαλεί η ουκρανική κρίση για τους Ευρωπαίους. Η Κίνα δεν αποτελεί πηγή της κρίσης αυτής, ούτε συμμετέχει σε αυτήν», προσθέτει ο Κινέζος πρόεδρος, τονίζοντας πως η χώρα του «διαδραμάτισε πάντα εποικοδομητικό ρόλο για να ευνοήσει μία ειρηνική διευθέτηση» στον πόλεμο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT