Η Στόρμι Ντάνιελς καταθέτει στη δίκη του Τραμπ

Η Στόρμι Ντάνιελς καταθέτει στη δίκη του Τραμπ

Η πορνοστάρ είχε λάβει 130.000 δολάρια για να μη μιλήσει δημοσίως για τις φήμες που την ήθελαν να έχει σεξουαλικές επαφές με τον πρώην πρόεδρο το 2006

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μάρτυρας «κλειδί» στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, Στόρμι Ντάνιελς, καταθέτει αυτή την ώρα σε βάρος του πρώην Αμερικανού προέδρου. 

Η πορνοστάρ είχε λάβει 130.000 δολάρια για να μη μιλήσει δημοσίως για τις φήμες που την ήθελαν να έχει σεξουαλικές επαφές με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο τρόπος με τον οποίο καταγράφηκε και δικαιολογήθηκε αυτή η πληρωμή στα οικονομικά αρχεία του Τραμπ είναι το επίκεντρο αυτής της συγκεκριμένης ποινικής δίκης.

Η Στόρμι Ντάνιελς περιέγραψε την Τρίτη στους ενόρκους την εκδοχή της για τη σεξουαλική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2006, και όσα επακολούθησαν.

Παρά τις ενστάσεις των δικηγόρων του, Τραμπ, ο δικαστής Χουάν Μ. Μέρτσαν αποφάσισε ότι εναπόκειται στους ενόρκους να αποφασίσουν για την αξιοπιστία της Ντάνιελς. Σύμφωνα με τους New York Times, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν θα περιγράψει τα γεννητικά του όργανα, όπως είχε κάνει στο βιβλίο της “Full Disclosure”.

Η Ντάνιελς έχει υποστηρίξει μαζί με τον Τραμπ είχαν καταλήξει σε ένα γήπεδο γκολφ και αργότερα της ζήτησε τον αριθμό τηλεφώνου της και την κάλεσε σε δείπνο. Ντάνιελς και Τραμπ φωτογραφήθηκαν μαζί στο τουρνουά. Εκείνη ήταν 27 ετών και εκείνος 60 ετών, μόλις έναν χρόνο μετά τον γάμο του με την τρίτη σύζυγό του, Μελάνια. 

Εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με την Ντάνιελς, έφτασε στη σουίτα του ξενοδοχείου Τραμπ και βρήκε τον σωματοφύλακά του, Κιθ Σίλερ, να στέκεται απ’ έξω. Μπήκε μέσα και βρήκε τον Τραμπ να παρακολουθεί τηλεόραση στον καναπέ με πιτζάμες και παντόφλες.

«Ξέρει ο κ. Χέφνερ ότι του έκλεψες τα ρούχα;», επιχείρησε να αστειευτεί η Ντάνιελς, κάνοντας αναφορά στον εκδότη του Playboy, Χιου Χέφνερ. Η Ντάνιελς υποστηρίζει ότι μετά από ένα δείπνο, εκείνος τη ρώτησε για την βιομηχανία του πορνό. Της ζήτησε να υπογράψει ένα από τα DVD με τις ταινίες της και είπε ότι του θύμιζε την κόρη του.

Στη συνέχεια, της πρότεινε να συμμετάσχει στην εκπομπή του, “The Apprentice”. Οι δικηγόροι του Τραμπ ξεκαθάρισαν ότι σκοπεύουν να υποστηρίξουν ότι οι επαφές του πελάτη τους με τη Ντάνιελς αφορούσαν μόνο την πιθανή εμφάνισή της στο σόου. Κατά την Ντάνιελς όμως, όταν επέστρεψε από το μπάνιο του δωματίου, βρήκε τον Τραμπ στο κρεβάτι και ακολούθως συνευρέθηκαν ερωτικά.

Ο ίδιος και η Ντάνιελς συναντήθηκαν αρκετές φορές μετά από εκείνη την συνάντηση, και συνέχισε να υπόσχεται ότι θα την φιλοξενούσε στο σόου του, αλλά δεν συνευρέθηκαν ποτέ ξανά ερωτικά, σύμφωνα με την ίδια. Ουδέποτε συμμετείχε τελικά στην εκπομπή του. 

Η Ντάνιελς έλαβε το επίμαχο ποσό το 2016 από τον τότε προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κοέν σε αντάλλαγμα για τη σιωπή της. Ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων για να καλύψει την αποζημίωση. 

«Με την κατάθεσή της ολοκληρώνεται ο κύκλος ενός σκανδάλου που απείλησε να εκτροχιάσει την υποψηφιότητα του κ. Τραμπ και επισκίασε την προεδρία του, αλλάζοντας την πορεία της αμερικανικής πολιτικής», σχολιάζουν οι New York Times.

Η Ντάνιελς,  έχει ισχυριστεί ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2006, αλλά ο Κοέν επιχείρησε να έρθει σε συμφωνία μαζί της ώστε να αποσιωπηθεί η ιστορία. 

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, ο Τραμπ ανήρτησε στην κοινωνική πλατφόρμα του, Truth Social, ένα οργισμένο μήνυμα λέγοντας ότι μόλις είχε μάθει ποιος θα ήταν η επόμενη μάρτυρας και ότι οι δικηγόροι του δεν είχαν «καθόλου χρόνο» να προετοιμαστούν.

Μέσα σε 30 λεπτά, είχε διαγράψει την ανάρτηση, πιθανότατα επειδή κινδύνευε να κατηγορηθεί πως παραβίαζε του όρους που του απαγορεύουν να επιτίθεται φραστικά σε μάρτυρες και άλλους που συνδέονται με τη δίκη.

Η Στόρμι Ντάνιελς ξεκίνησε την κατάθεσή της μιλώντας για τα πρώτα της χρόνια που εργαζόταν ως στρίπερ επειδή, όπως είπε, αυτό τις εξασφάλιζε περισσότερα χρήματα από ό,τι η προηγούμενη δουλειά της σε στάβλο. Καθώς η Ντάνιελς καταθέτει για το παρελθόν της, ο Τραμπ ψιθυρίζει συνεχώς στον δικηγόρο του Τοντ Μπλανς.

Αναφέρθηκε τις επικοινωνίες της με τον Τραμπ αφότου τον συνάντησε, μιλώντας για το μήνυμα που είχε λάβει, με το οποίο της έλεγε ότι ήθελε να δειπνήσει μαζί της. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε η διάσημη φωτογραφία της Στόρμι Ντάνιελς και του Ντόνλαντ Τραμπ σε κατάστημα δώρων στο θέρετρο Lake Tahoe όπου είχαν συναντηθεί το 2006.

Πηγή New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT