Κορωνοϊός: Τέλος το εμβόλιο AstraZeneca – Αποσύρεται σε όλο τον κόσμο

Κορωνοϊός: Τέλος το εμβόλιο AstraZeneca – Αποσύρεται σε όλο τον κόσμο

H εταιρεία αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη επειδή υπάρχουν πλέον νεότερα εμβόλια, τα οποία στοχεύουν σε νέες μεταλλάξεις του ιού

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόσυρση του εμβολίου της κατά της Covid-19 προχωρά η AstraZeneca σε όλο τον κόσμο, καθώς, όπως λέει, υπάρχουν πλέον αρκετά νέα εμβόλια, τα οποία στοχεύουν σε νέες μεταλλάξεις του ιού.

Η φαρμακευτική εταιρεία είχε ήδη ανακαλέσει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τον Μάρτιο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο δεν είναι πλέον εγκεκριμένο για χρήση.

Σε δήλωσή της, η AstraZeneca αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη επειδή υπάρχουν πλέον αρκετά νεότερα εμβόλια, που έχουν προσαρμοστεί για να στοχεύουν στις παραλλαγές της Covid-19. Αυτό είχε οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον.

«Σύμφωνα με ανεξάρτητους υπολογισμούς, πάνω από 6,5 εκατ. ζωές σώθηκαν μόνο τον πρώτο χρόνο χρήσης και πάνω από 3 δισ. δόσεις παρασχέθηκαν παγκοσμίως», ανέφερε η δήλωση.

«Οι προσπάθειές μας έχουν αναγνωριστεί από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και θεωρούνται ευρέως ως κρίσιμο συστατικό για τον τερματισμό της παγκόσμιας πανδημίας».

Πηγή: Moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή