Ουκρανία: «Ναι» σε επιστράτευση ορισμένων κατηγοριών καταδίκων

Ουκρανία: «Ναι» σε επιστράτευση ορισμένων κατηγοριών καταδίκων

«Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και εγκλήματα που στρέφονται κατά της εθνικής ασφάλειας δεν θα επιστρατευθούν», δήλωσε βουλευτής

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ορισμένων κατηγοριών καταδίκων, δήλωσαν βουλευτές.

«Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και εγκλήματα που στρέφονται κατά της εθνικής ασφάλειας δεν θα επιστρατευθούν» δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο Ολέξιι Χοντσαρένκο, ένας από τους βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Απριλίου, το ουκρανικό κοινοβούλιο είχε περάσει με 283 «ναι» ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο προωθεί μια σειρά από αλλαγές στο στράτευμα, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ουκρανική άμυνα στα ανατολικά της χώρας.

Μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος προβλέπει μεγαλύτερες ποινές για τους ανυπότακτους, λίγο καιρό μετά τη μείωση της ηλικίας επιστράτευσης από τα 27 στα 25 έτη. Η έντονη κριτική ωστόσο προέκυψε από την απόσυρση της τελευταίας στιγμής ενός άρθρου για την τιμητική αποστράτευση όσων έχουν υπηρετήσει πάνω από 36 μήνες στο μέτωπο, ένα ισχυρό πλήγμα για όσους μάχονται από την αρχή του διετούς (και πλέον) πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT