Βρυξέλλες: Εργαζόμενοι οργάνων της Ε.Ε. διαδήλωσαν κατά του πολέμου στη Γάζα

Βρυξέλλες: Εργαζόμενοι οργάνων της Ε.Ε. διαδήλωσαν κατά του πολέμου στη Γάζα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολίασε τη διαδήλωση

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 100 εργαζόμενοι σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης συγκεντρώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Διαδηλωτές είχαν τυλιχθεί με λευκά σεντόνια με κόκκινες κηλίδες, που αναπαριστούσαν το αίμα, στην πλατεία έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη βελγική πρωτεύουσα. Σε αυτά αναγράφονταν οι φράσεις Διεθνές Δίκαιο, Συνθήκες Ε.Ε. και Σύμβαση Γενοκτονίας, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ απαντά στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ ειρηνικά για να υπερασπιστούμε αυτά τα δικαιώματα, τις αρχές και τις αξίες στις οποίες έχουν οικοδομηθεί τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα», δήλωσε ένας εργαζόμενος σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μάνους Καρλάιλ. «Οι λόγοι για τους οποίους εργαζόμαστε εδώ και μας αρέσει να εργαζόμαστε εδώ. Αυτές είναι ιδιαίτερα οι αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ελευθερίας», πρόσθεσε. 

Η διαδηλώτρια Σιμόνα Μπαλογκόβα, η οποία εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, τόνισε ότι η διαδήλωση δεν πρέπει να γίνει αντιληπτή ως μια πολιτική δήλωση. «Η ιδέα αυτής της διαδήλωσης είναι ότι είμαστε ουδέτεροι. Δεν είμαστε πολιτικοί, απλώς προασπίζουμε τις αξίες της Ε.Ε.», είπε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολίασε τη διαδήλωση.

Η επίθεση του Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 34.800 Παλαιστίνιους σε επτά μήνες πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών είναι άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT