ΗΠΑ: Εκκενώθηκε καταυλισμός στο πανεπιστήμιο George Washington

ΗΠΑ: Εκκενώθηκε καταυλισμός στο πανεπιστήμιο George Washington

Πραγματοποιήθηκαν 33 συλλήψεις. Λόγω της εκκένωσης, ματαιώθηκε ακρόαση της δημάρχου και της αρχηγού της αστυνομίας ενώπιον του Κογκρέσου, για τη διαχείριση των φοιτητικών κινητοποιήσεων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου εκκένωσαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στο πανεπιστήμιο George Washington, στην αμερικανική πρωτεύουσα, προχωρώντας παράλληλα σε συλλήψεις, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Κάνοντας λόγο για «σταδιακή κλιμάκωση», η αστυνομία της πόλης εξήγησε ότι επιχείρησε αρχικά να «εκτονώσει τις εντάσεις», προτού επέμβει. Σύμφωνα με το BBC, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 33 συλλήψεις.

Γύρω στις 4 το πρωί, αστυνομικοί επενέβησαν στην πανεπιστημιούπολη και έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού εναντίον διαδηλωτών, μεταδίδει το φοιτητικό μέσο ενημέρωσης GW Hatchet.

ΗΠΑ: Εκκενώθηκε καταυλισμός στο πανεπιστήμιο George Washington-1
AP / Jose Luis Magana

Επισημαίνεται πως η δήμαρχος και η αρχηγός της αστυνομίας αναμενόταν να δώσουν εξηγήσεις σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου για τη διαχείριση των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Η ακρόαση ματαιώθηκε λόγω της εκκένωσης του καταυλισμού, ανακοίνωσε ο Τζέιμς Κόμερ, Ρεπουμπλικανός βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΗΠΑ: Εκκενώθηκε καταυλισμός στο πανεπιστήμιο George Washington-2
AP / Jose Luis Magana

Τα αμερικανικά πανεπιστήμια συγκλονίζονται εδώ και εβδομάδες από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα. Σε όλη τη χώρα, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου κλήθηκαν από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων για να εκκενώσουν τους καταυλισμούς και να απομακρύνουν με τη βία διαδηλωτές.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT