Βόρεια Μακεδονία: Εκλεισαν οι κάλπες για τις «διπλές» εκλογές

Βόρεια Μακεδονία: Εκλεισαν οι κάλπες για τις «διπλές» εκλογές

Μισή ώρα πριν το κλείσιμο της κάλπης, το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές ανερχόταν στο 53,4%, ενώ το αντίστοιχο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ήταν 46,4%

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλεισαν οι κάλπες που στήθηκαν την Τετάρτη για τις «διπλές» εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: τις βουλευτικές εκλογές και τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οπως ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, μισή ώρα πριν το κλείσιμο της κάλπης, το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές ανερχόταν στο 53,4%, ενώ το αντίστοιχο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ήταν 46,4%.

Για να θεωρηθεί έγκυρος ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών πρέπει το ποσοστό συμμετοχής να ξεπεράσει το 40%, κάτι που εκπληρώθηκε και η εγκυρότητα των προεδρικών εκλογών θεωρείται δεδομένη.

Για τις βουλευτικές εκλογές δεν υπάρχει δεσμευτικό όριο συμμετοχής.

Από τις σημερινές «διπλές» εκλογές αναμένεται πως θα προκύψει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, καθώς σε αυτές προεξοφλείται η επικράτηση του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE και η ήττα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά σήμερα το βράδυ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT