Τραμπ: Ο Μπάιντεν παίρνει το μέρος της Χαμάς, είναι αδύναμος

Τραμπ: Ο Μπάιντεν παίρνει το μέρος της Χαμάς, είναι αδύναμος

Το «πάγωμα» της αποστολής ορισμένων αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ, σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Τζο Μπάιντεν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στον Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος και υποψήφιος για το χρήσμα, Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το «πάγωμα» της αποστολής ορισμένων αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Ράφα. 

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι έχει πάρει «το μέρος των τρομοκρατών» αναφερόμενος στη Χαμάς «όπως ακριβώς έχει πάρει το μέρος των ριζοσπαστικών όχλων που καταλαμβάνουν τις πανεπιστημιουπόλεις μας».

«Ο Μπάιντεν είναι αδύναμος, διεφθαρμένος και οδηγεί τον κόσμο κατευθείαν στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρει σε άλλο σημείο υποστηρίζοντας για ακόμα μία φορά ότι αν ήταν αυτός πρόεδρος ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς δεν θα είχε ξεσπάσει. 

Τι είδους όπλα μπλοκάρει η απόφαση του Μπάιντεν;

Η Ουάσιγκτον έβαλε στον «πάγο» την αποστολή εξοπλισμού που αποτελείται από 1.800 βόμβες βάρους περίπου ενός τόνου και 1.700 βόμβες περίπου 226 κιλών, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Τέσσερις πηγές αναφέρουν στο Reuters ότι οι αποστολές όπλων, οι οποίες είχαν καθυστερήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες, περιελάμβαναν πυρομαχικά κατασκευασμένα από την Boeing, τα οποία μετατρέπουν βόμβες ελεύθερης πτώσης ή «ανόητες βόμβες» (dumb bombs) σε καθοδηγούμενες βόμβες ακριβείας, καθώς και βόμβες μικρής διαμέτρου (SDB-1). Πρόκειται για βόμβες ολίσθησης (glide bombs) υψηλής ακριβείας που κουβαλούν περίπου 110 κιλά εκρηκτικών.

Οι παραπάνω εξοπλισμοί αποτελούσαν μέρος ενός πακέτου για το Ισραήλ που είχε εγκριθεί νωρίτερα και δεν ανήκουν στο πακέτο βοήθειας που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Κογκρέσο.

«Ημασταν πολύ ξεκάθαροι από την αρχή, ότι το Ισραήλ δεν θα έπρεπε να εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση στη Ράφα χωρίς να λάβει υπόψη και να προστατεύσει τους αμάχους που βρίσκονται στη ζώνη των συγκρούσεων», πρόσθεσε ο υπουργός Αμυνας, Λόιντ Οστιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT