Δημοσίευμα Le Figaro: Αναζωπύρωση της δράσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία

Δημοσίευμα Le Figaro: Αναζωπύρωση της δράσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία

Το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας κάνει λόγο για απειλές προς τη βουλευτή Ιζαμπέλ Σουρπλί, αλλά και προς την αρμενική, ελληνική και κουρδική κοινότητα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «αναζωπύρωση της δράσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία» κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro, τονίζοντας πως, ενώ μετά την απαγόρευση τους στη χώρα το 2020, ήταν «σχετικά διακριτικοί», τους τελευταίους μήνες δείχνουν να επαναδραστηριοποιούνται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ενδείξεις για τη δραστηριοποίηση των Γκρίζων Λύκων περιλαμβάνουν την εκτόξευση απειλών προς τη Γαλλίδα βουλευτή Ιζαμπέλ Σουρπλί, αλλά και προς την αρμενική, ελληνική και κουρδική κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλίδα βουλευτή, φέρεται να έχει βρεθεί στο στόχαστρό τους επειδή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε το κλείσιμο ενός τζαμιού στην περιοχή Σεντ Ετιέν, το οποίο ήταν μέλος του ισλαμο-συντηρητικού δικτύου της Ισλαμικής Συνομοσπονδίας Millî Görüs, προσκείμενης στο κόμμα του Ερντογάν.

Αναφέρεται επίσης ότι η περιοχή του Σεντ Ετιέν είναι ένα από τα προπύργια των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία και ότι τον τελευταίο καιρό οι Αρχές έχουν συλλάβει μέλη τους για υποστήριξή τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο, με φόντο την ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι οι Γκρίζοι Λύκοι είναι «υπερεθνικιστές, μοχθηροί και ισλαμιστές» και ότι, υπό την αιγίδα της Αγκυρας, καλλιεργούν «τον εκρηκτικό χαρακτήρα μιας ιδεολογίας, που αναμιγνύει διάφορα μίση, έναν υπερεθνικισμό και έναν αχαλίνωτο ισλαμισμό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT