Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα στις χώρες της Ε.Ε.

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα στις χώρες της Ε.Ε.

«Αξιοποίησε την Ψήφο σου – 9 Ιουνίου», ήταν το μήνυμα που εμφανίστηκε στις οθόνες της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το βράδυ της 8ης προς 9η Μαίου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αξιοποίησε την Ψήφο σου – 9 Ιουνίου», ήταν το μήνυμα που εμφανίστηκε στις οθόνες της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το βράδυ της 8ης προς 9η Μαίου, η οποία φωταγωγήθηκε με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών, εμβληματικά αρχιτεκτονικά τοπόσημα φωταγωγήθηκαν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, το Κολοσσαίο στη Ρώμη και η Μεγάλη Πλατεία στις Βρυξέλλες ήταν μεταξύ των μνημείων σε ολόκληρη την Ε.Ε. που φωτίστηκαν για την Ημέρα της Ευρώπης. Στα κτίρια εμφανίστηκε το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας «Αξιοποίησε την ψήφο σου. Για να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα», ή η σημαία της Ε.Ε.

Μεταξύ των κτιρίων-ορόσημων και μνημείων που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία ήταν και το δημαρχείο Λευκωσίας, η πλατεία Ελευθερίας στην Κύπρο, η γέφυρα Samuel Beckett και τα κτίρια του ιρλανδικού κοινοβουλίου στο Δουβλίνο, το δημαρχείο του Βίλνιους, το φρούριο St. Angelo στη Βαλέτα, το προεδρικό μέγαρο στη Μπρατισλάβα, η πλατεία Cibeles στη Μαδρίτη και το ρουμανικό κοινοβούλιο στο Βουκουρέστι.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στους εορτασμούς η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ως ένα από το πιο εμβληματικά τοπόσημα της χώρας, που μάλιστα φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η επιλογή της γέφυρας και η υλοποίηση της δράσης ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με το Γραφείο του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και τη Γέφυρα Α.Ε.

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα στις χώρες της Ε.Ε.-1
Europa.eu

Σημειώνεται ότι η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, που ολοκληρώθηκε το 2004. Με την ολοκλήρωση του έργου, έγινε πραγματικότητα το όραμα που είχε περισσότερα από 100 χρόνια πριν, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Χαρίλαος Τρικούπης, για τη γεφύρωση του στενού θαλάσσιου περάσματος μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου.

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου, χτίζουμε τη γέφυρα που θα ενώσει τις μάχες των προηγούμενων γενεών για τη δημοκρατία με τις ελπίδες των νέων για μια καλύτερη, πιο ισχυρή, πιο συμπεριληπτική Ευρώπη του αύριο», δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Δείτε εικόνες

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα στις χώρες της Ε.Ε.-2
Europa.eu

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα στις χώρες της Ε.Ε.-3
Europa.eu

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα στις χώρες της Ε.Ε.-4
Europa.eu

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα στις χώρες της Ε.Ε.-5
Europa.eu

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα στις χώρες της Ε.Ε.-6
Europa.eu

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα στις χώρες της Ε.Ε.-7
Europa.eu

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα στις χώρες της Ε.Ε.-8
(REUTERS/Darrin Zammit Lupi)

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα στις χώρες της Ε.Ε.-9
(REUTERS/Antonio Bronic)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT