Βασιλιάς Κάρολος: Επίσκεψη σε στρατιωτική σχολή – «Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί»

Βασιλιάς Κάρολος: Επίσκεψη σε στρατιωτική σχολή – «Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί»

Η δημόσια εμφάνιση του 75χρονου μονάρχη ήταν η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες, μετά τη διοργάνωση εκδήλωσης στον κήπο, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη σε σχολή στρατιωτικής εκπαίδευσης πραγματοποίησε την Πέμπτη ο βασιλιάς Κάρολος, σε μια ακόμη δημόσια εμφάνιση από τότε που επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα μετά τη διάγνωση του με καρκίνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο 75χρονος μονάρχης αστειεύτηκε στους παρευρισκόμενους λέγοντας ότι «του επέτρεψαν να βγει από το κλουβί του».

«Ζητώ συγγνώμη που σας ξάφνιασα, αλλά όταν εμφανίστηκε αυτή η ευκαιρία και μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί μου, ήθελα να έρθω να δω», ανέφερε απευθυνόμενος στους στρατιώτες, καθώς συνάντησε το προσωπικό και τις οικογένειές τους στη σχολή, η οποία βρίσκεται στην νότια Αγγλία.

Βασιλιάς Κάρολος: Επίσκεψη σε στρατιωτική σχολή – «Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί»-1
Jonathan Buckmaster/Pool via REUTERS

Ο βασιλιάς «ένιωσε μεγάλη ενθάρρυνση» επιστρέφοντας στα καθήκοντά του, όπως ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η δημόσια εμφάνιση του Καρόλου ήταν η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες μετά τη διοργάνωση εκδήλωσης στον κήπο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Τετάρτη.

Εννέα μήνες μετά την ενθρόνισή του, τον Μάιο του 2023, το παλάτι ανακοίνωσε στις αρχές του Φεβρουαρίου ότι ο Κάρολος πάσχει από καρκίνο, τον οποίο ανακάλυψε έπειτα από μια επέμβαση στον προστάτη, τον Ιανουάριο. Η φύση του καρκίνου και η εξέλιξη της νόσου δεν διευκρινίστηκαν ποτέ.

Τότε, ο Κάρολος ματαίωσε όλες τις δημόσιες δραστηριότητές του, όμως συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα του συνταγματικού μονάρχη, που προβλέπουν κυρίως να υπογράφει νόμους, να συναντάται συχνά με τον πρωθυπουργό και να επικυρώνει ορισμένους διορισμούς.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT