Βέλγιο: Κανάλι διέκοψε τη Eurovision για να μεταδώσει μήνυμα αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους

Βέλγιο: Κανάλι διέκοψε τη Eurovision για να μεταδώσει μήνυμα αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους

«Πρόκειται για συνδικαλιστική δράση. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ», έγραφε το μήνυμα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα συνδικάτα του βελγικού φλαμανδόφωνου τηλεοπτικού καναλιού, VRT, διέκοψαν για λίγο την εκπομπή της έναρξης του δεύτερου ημιτελικού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision χθες, Πέμπτη, 9 Μαΐου, για να μεταδώσουν στον αέρα ένα μήνυμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό.

«Πρόκειται για συνδικαλιστική δράση. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, το κράτος του Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου. Γι’ αυτό διακόπτουμε για λίγο την εκπομπή. Κατάπαυση πυρός τώρα. Σταματήστε τη γενοκτονία τώρα», έγραφε το μήνυμα που μεταδόθηκε στον αέρα από το VRT την ώρα της Eurovision.

Το συνδικαλιστικό σωματείο ACOD του VRT, υπερασπίστηκε τη δράση αυτή και με ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η EBU (σ.σ. η Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοτηλεόρασης, διοργανωτής της εκδήλωσης) κατέστησε δυστυχώς δυνατή τη συμμετοχή του Ισραήλ και ως εκ τούτου αποφασίσαμε να διακόψουμε τη μετάδοση. Ελπίζουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τις μάχες και τις δολοφονίες, να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές και στον Τύπο να εισέλθουν στη Γάζα και να καθίσουν στο τραπέζι για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT