Εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: Το VMRO εξασφάλισε 58 έδρες

Εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: Το VMRO εξασφάλισε 58 έδρες

Δεύτερο, με 19 έδρες, ήρθε το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του Αλί Αχμέτι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To VMRO-DPMNE εξασφάλισε 58 έδρες στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη  στη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή.

Δεύτερο, με 19 έδρες, ήρθε το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του Αλί Αχμέτι.

Το απερχόμενο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι κέρδισε 18 έδρες. Τέταρτος, με 13 έδρες, ήρθε ο συνασπισμός τεσσάρων αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων με την επωνυμία «Αξίζει», ενώ από 6 έδρες καταλαμβάνουν το εθνικιστικό, φιλορωσικό κόμμα «Αριστερά» και το νεοσύστατο κόμμα «Ξέρω» του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι.

Σημειώνεται ότι η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας απαρτίζεται από 120 βουλευτές.

Η διερευνητική εντολή

Την Κυριακή θα συνέλθει, στις 12 το μεσημέρι, σε σώμα η νέα Βουλή ενώπιον της οποίας θα ορκιστεί το απόγευμα η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκορντάνα Σιλιανόφσκα, η οποία από βδομάδα θα καλέσει τον νικητή των εκλογών για να του αναθέσει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι προανήγγειλε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT