Ουκρανία: «Ιούνιο ή Ιούλιο τα πρώτα μαχητικά F-16»

Ουκρανία: «Ιούνιο ή Ιούλιο τα πρώτα μαχητικά F-16»

Το Κίεβο εκτιμά πως θα παραλάβει σύντομα τα πρώτα του μαχητικά F-16 από τους δυτικούς συμμάχους του, δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή από τον ουκρανικό στρατό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κίεβο εκτιμά πως θα παραλάβει τα πρώτα του μαχητικά F-16 από τους δυτικούς συμμάχους του τον Ιούνιο-Ιούλιο, δήλωσε την Παρασκευή υψηλόβαθμη πηγή από τον ουκρανικό στρατό.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας. Η πηγή δεν ανέφερε ποια χώρα θα προμηθεύσει τα αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής, Δανία, Ολλανδία, Νορβηγία και Βέλγιο έχουν δεσμευτεί να στείλουν F-16 στην Ουκρανία.

Ο Ιλιά Γιεβλάς, εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ορισμένοι Ουκρανοί πιλότοι ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους για να πετάξουν τα πολεμικά αεροσκάφη. Οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους έχουν εκπαιδευτεί από τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας, εδώ και μήνες.

Ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να βασιστεί σε έναν σχετικά μικρό στόλο αεροσκαφών της σοβιετικής εποχής, καθώς πάλευε να συγκρατήσει την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Με τις ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν αργά στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και να πραγματοποιούν νέα επίθεση στα βορειοανατολικά κοντά στην πόλη Χάρκοβο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι βλέπουν την προσθήκη των F-16 ως ζωτικής σημασίας αναβάθμιση για την Πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT