Eurovision 2024: «Παγώνουν» οι πρόβες της ολλανδικής συμμετοχής «μέχρι νεωτέρας»

Eurovision 2024: «Παγώνουν» οι πρόβες της ολλανδικής συμμετοχής «μέχρι νεωτέρας»

«Διερευνούμε επί του παρόντος ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η EBU

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμμετοχή της Ολλανδίας στη φετινή Eurovision, με τον τραγουδιστή Joost Klein, βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (EBU) λόγω ενός «περιστατικού». Μάλιστα, ο Ολλανδός τραγουδιστής, σύμφωνα με την EBU, δεν θα κάνει ξανά πρόβες μέχρι νεωτέρας. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Joost Klein έχασε τη θέση του στην προτελευταία γενική πρόβα του σόου το βράδυ της Παρασκευής, όπου επρόκειτο να ερμηνεύσει το τραγούδι του «Europapa» στην πέμπτη θέση. 

«Διερευνούμε επί του παρόντος ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνω», ανέφερε η EBU η οποία είναι υπεύθυνη για τον μουσικό διαγωνισμό.

Η EBU δήλωσε επίσης ότι διεξάγονται επίσης συζητήσεις μεταξύ την Avrotros, τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ολλανδίας που συμμετέχει στον διαγωνισμό. Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο Klein θα εμφανιστεί τελικά στον μεγάλο τελικό της Eurovision το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι συμμετοχές της Ολλανδίας και του Ισραήλ, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν μαζί για να δεχτούν αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Δημοσιογράφος ρώτησε την Ισραηλινή, Εντέν Γκολάν αν θεωρεί πως η παρουσία της στον διαγωνισμό, μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για τους άλλους συμμετέχοντες και το κοινό. Ο συντονιστής της συνέντευξης, είπε στην Γκολάν ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να απαντήσει στην ερώτηση αν δεν ήθελε, την ώρα που ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας δίπλα της είχε καλύψει το πρόσωπό του με ένα κόκκινο πανί. Τότε ο Ολλανδός φώναξε δυνατά: «Γιατί όχι;». 

Ο Γκολάν απάντησε τελικά στην ερώτηση, λέγοντας: «Νομίζω ότι όλοι είμαστε εδώ για έναν και μόνο λόγο. Και η EBU λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας για να γίνει αυτό ένα ασφαλές και μέρος για όλους. Και έτσι, νομίζω ότι είναι ασφαλές για όλους, αλλιώς δεν θα ήμασταν εδώ». 

Με πληροφορίες από SkyNews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT