Eurovision: Επισήμως εκτός τελικού η Ολλανδία

Eurovision: Επισήμως εκτός τελικού η Ολλανδία

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της EBU

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός τελικού της Eurovision τέθηκε επισήμως η Ολλανδία, όπως γνωστοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου η διοργανώτρια αρχή της Eurovision, EBU. 

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein αποκλείστηκε από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, έπειτα από καταγγελία που έγινε από γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU). 

«Όσο η νομική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει να συμμετέχει στον διαγωνισμό» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της EBU, στην οποία δεν διευκρινίζεται η φύση της καταγγελίας. 

«Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος της ομάδας παραγωγής μετά από περιστατικό που σημειώθηκε ύστερα από την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της η EBU που ξεκαθαρίζει πως ο αποκλεισμός δεν σχετίζεται με κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος αντιπροσωπείας.

«Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού» σημειώνεται.

Συνεπώς, ο τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί πλέον με 25 τραγούδια και χωρίς το «Europapa» το οποίο αποτελούσε ένα από τα φαβορί της αποψινής βραδιάς. 

Η διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ 

Υπενθυμίζεται πως ο Klein είχε βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων για τη στάση του την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, κατά τη συνέντευξη τύπου των χωρών που προκρίθηκαν από τον Β΄ ημιτελικό.

Την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, εκείνος σκέπασε το κεφάλι του με τη σημαία της χώρας του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Eurovision: Επισήμως εκτός τελικού η Ολλανδία-1
Φωτ.: TT News Agency/Jessica Gow via REUTERS

«Σοκαριστική απόφαση»

Η πρώτη αντίδραση στον αποκλεισμό του Joost Klein από τον τελικό της Eurovision, ήρθε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τον τηλεοπτικό σταθμό Avrotros, που φιλοξενεί τον διαγωνισμό στην Ολλανδία, καθώς θεωρεί τον αποκλεισμό του Ολλανδού καλλιτέχνη «δυσανάλογο».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovisie Songfestival (@songfestival.avrotros)

Το κανάλι ανέφερε σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρήκε τον αποκλεισμό «δυσανάλογο» δηλώντας ότι η «απόφαση είναι σοκαριστική».

«Λυπούμαστε βαθύτατα και θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα», προσθέτει ο τηλεοπτικός σταθμός που αποτελεί μέρος του ολλανδικού δημόσιου συστήματος ραδιοτηλεόρασης.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT