Γερμανία: Δικαστήριο επικύρωσε τον χαρακτηρισμό «εν δυνάμει εξτρεμιστικό» για το AfD

Γερμανία: Δικαστήριο επικύρωσε τον χαρακτηρισμό «εν δυνάμει εξτρεμιστικό» για το AfD

Με την απόφασή του αυτή, το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο του Μίνστερ επικύρωσε προηγούμενη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου της Κολονίας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανώτερο δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε σήμερα ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών μπορεί να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ως εν δυνάμει εξτρεμιστικό κόμμα, γεγονός που δίνει στην υπηρεσία το δικαίωμα παρακολούθησης του κόμματος, μεταξύ άλλων και μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Με την απόφασή του αυτή, το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο του Μίνστερ επικύρωσε προηγούμενη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου της Κολονίας.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας έχει χαρακτηρίσει τόσο το κόμμα όσο και την οργάνωση της νεολαίας του, την Junge Alternative (JA), ύποπτες ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Κατώτερο δικαστήριο της Κολονίας, όπου εδρεύει η υπηρεσία πληροφοριών, επικύρωσε αυτό τον χαρακτηρισμό το 2022 επιτρέποντας έτσι στην υπηρεσία να το παρακολουθεί ως ύποπτο.

Ωστόσο, το κόμμα εφεσίβαλε την απόφαση, την οποία επικύρωσε τώρα το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο Μίνστερ.

Η απόφαση δεν μπορεί να εφεσιβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, dpa, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT