Μελίντα Γκέιτς: Αποχωρεί από το φιλανθρωπικό ίδρυμα με 12,5 δισ. δολάρια

Μελίντα Γκέιτς: Αποχωρεί από το φιλανθρωπικό ίδρυμα με 12,5 δισ. δολάρια

Η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates το ερχόμενο Ιούνιο.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μελίντα Φρενς Γκέιτς, πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σε ανάρτησή της στο X έγραψε ότι είναι μια «κρίσιμη χρονική συγκυρία» για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνοντας πως με την αποχώρησή της θα περιέλθουν στην δικαιοδοσία της 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα οποία σκοπεύει να προσηλωθεί σε δράσεις υπέρ των γυναικών και των οικογενειών. 

Τα 12,5 δισ. δολάρια, είχαν καθοριστεί ως ποσό στο πλαίσιο του διαζυγίου του ζευγαριού το 2021. 

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς εξέφρασε τη θλίψη του για την αποχώρηση της πρώην συζύγου του, με ανακοίνωσή του: «Λυπάμαι που βλέπω τη Μελίντα να αποχωρεί, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα έχει τεράστιο αντίκτυπο μελλοντικά, με το φιλανθρωπικό της έργο».

Το έργο του Ιδρύματος Γκέιτς εστιάζει σε διεθνείς πρωτοβουλίες κατά της φτώχειας και δράσεις υποστήριξης των δομών υγείας. Μεταξύ άλλων συνεισφέρει στη μάχη για την αντιμετώπιση της ελονοσίας στην Αφρική και έχει προχωρήσει σε ευρύτατες επενδύσεις σε Ινδία και Νότια Ασία.

Σύμφωνα με το CNBC, η Μελίντα Γκέιτς έχει αφιερώσει και στο παρελθόν «σημαντικά ποσά» σε πρωτοβουλίες για την ισότητα των φύλων παγκοσμίως. Το 2015 είχε ιδρύσει την Pivotal Ventures, μια ξεχωριστή οντότητα από το Ιδρυμα Gates, που επικεντρώθηκε στην άρση των εμποδίων και τις ίσες ευκαιρίες για τις μειονότητες και τις γυναίκες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανάρτησή της στο Χ, η τελευταία της ημέρα στο ίδρυμα Γκέιτς θα είναι η 7η Ιουνίου.

Ο Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς είχαν κάνει αίτηση διαζυγίου το 2021, μετά από 27 χρόνια γάμου, δεσμευόμενοι να συνεχίσουν μαζί το φιλανθρωπικό έργο. 

Το ίδρυμα είναι ένας από τους ισχυρότερους οργανισμούς παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών.

Με πληροφορίες από CNBC και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT