Λευκός Οίκος: Δεν πιστεύουμε ότι διαπράττεται γενοκτονία στη Γάζα

Λευκός Οίκος: Δεν πιστεύουμε ότι διαπράττεται γενοκτονία στη Γάζα

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι γενοκτονία. Εχουμε επανειλημμένα απορρίψει αυτόν τον συσχετισμό», ανέφερε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε πως η Ουάσιγκτον δεν θεωρεί ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Σάλιβαν σημείωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να δουν τη Χαμάς να ηττάται, προσθέτοντας ότι μια μεγάλη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα θα ήταν σφάλμα.

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι γενοκτονία. Εχουμε σταθερά απορρίψει αυτόν τον συσχετισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Επαναλαμβάνοντας σχόλιο που διατύπωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, το Σάββατο, ο Σάλιβαν δήλωσε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός άμεσα, εφόσον η Χαμάς απελευθέρωνε τους ομήρους.

«Ο κόσμος πρέπει να καλέσει τη Χαμάς να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αποδεχθεί μια συμφωνία», τόνισε.

Ερωτηθείς για το πότε εκτιμάται η υπογραφή μιας συμφωνίας, ο Σάλιβαν ανέφερε πως δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις και πως οι ΗΠΑ εργάζονται εντατικά πάνω στο ζήτημα αυτό.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT