Ρωσία: Κατάρριψη 10 πυραύλων ATACMS της Ουκρανίας πάνω από την Κριμαία

Ρωσία: Κατάρριψη 10 πυραύλων ATACMS της Ουκρανίας πάνω από την Κριμαία

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κάνει επίσης λόγο για ουκρανικές επιθέσεις με drones σε Μπέλγκοροντ, Κουρσκ, Μπριάνσκ και Ροστόφ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της κατέστρεψαν δέκα πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς γνωστούς ως ATACMS, τους οποίους εκτόξευσε ο ουκρανικός στρατός κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κριμαία.

Επιπλέον, εννέα drones και αρκετά ακόμη εναέρια όπλα καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πέντε drones καταστράφηκαν πάνω από τη ρωσική περιοχή του Κουρσκ και τρία ακόμη πάνω από το Μπριάνσκ.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης του Ροστόφ, Βασίλι Γκόλουμπεφ, έκανε γνωστό επίσης μέσω Telegram ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με drones, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν υπήρξαν ούτε τραυματισμοί, ούτε ζημιές, ούτε φωτιά.

Αλλαγή σκηνικού έφεραν οι ATACMS

Σε ό,τι αφορά τους πυραύλους ATACMS, υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου, αμερικανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι το Πεντάγωνο έστειλε μυστικά τούς εν λόγω εξοπλισμούς στην Ουκρανία.

Η στροφή στην πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν αλλάζει έως έναν βαθμό τα δεδομένα του πολέμου, καθώς οι Ουκρανοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να πλήξουν πίσω από τη γραμμή του μετώπου τη στρατηγικής σημασίας γέφυρα της Κριμαίας.

Παράλληλα, ακόμη περισσότερο ευάλωτος γίνεται ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT