Σούνακ: «Δεν βοηθά η πρόταση για ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου»

Σούνακ: «Δεν βοηθά η πρόταση για ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου»

«Αυτή η ενέργεια δεν είναι βοηθητική σε σχέση με την επίτευξη της παύσης των μαχών, την απελευθέρωση των ομήρων ή την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας» τόνισε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόταση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικατηρίου για ένταλμα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν βοηθά, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

«Αυτή η ενέργεια δεν είναι βοηθητική σε σχέση με την επίτευξη της παύσης των μαχών, την απελευθέρωση των ομήρων ή την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», τόνισε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην κίνηση που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Η κίνηση του εισαγγελέα προκάλεσε νωρίτερα σφοδρές αντιδράσεις τόσο της ισραηλινής κυβέρνησης, όσο και της Χαμάς. 

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Καρίμ Χαν δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι ζητεί την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του Νετανιάχου και του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ για εγκλήματα όπως «σκόπιμη πρόκληση λιμού κατά πολιτών», «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και «εξόντωση ή δολοφονία».

Ο υπουργός Μπένι Γκαντς, μέλος του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου, χαρακτήρισε την απόφαση ένα «έγκλημα ιστορικών διαστάσεων». «Το να παραλληλίζεις τους ηγέτες μιας δημοκρατικής χώρας που είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον εαυτό της με τον απεχθή τρόμο που προκαλούν ηγέτες μιας αιμοδιψούς τρομοκρατικής οργάνωσης (Χαμάς) είναι μια βαθιά διαστρέβλωση της δικαιοσύνης και μια κατάφωρη ηθική χρεοκοπία», δήλωσε ο Γκαντς.

Η Χαμάς κατήγγειλε την απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα σύλληψης για τρεις ηγέτες της και απαίτησε να ακυρωθεί το αίτημα. Η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε επίσης ότι το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του πρωθυπουργού και του αρχηγού της άμυνας του Ισραήλ ήρθε με επτά μήνες καθυστέρηση.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT