Γάζα: Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ ζητεί από το Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο βοήθειας

Γάζα: Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ ζητεί από το Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο βοήθειας

«Χωρίς περισσότερη βοήθεια στη Γάζα, δεν μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζωτικής σημασίας υποστήριξη στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ να άρει τους περιορισμούς που έχει επιβάλει στην είσοδο βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι ο βασικός διάδρομος για την παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας από την Αίγυπτο στον παλαιστινιακό θύλακα έχει διακοπεί.

«Σε μια στιγμή που ο λαός της Γάζας βρίσκεται αντιμέτωπος με λιμό, προτρέπουμε το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό και να επιτρέψει την είσοδο της βοήθειας. Χωρίς περισσότερη βοήθεια στη Γάζα, δεν μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζωτικής σημασίας υποστήριξη στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Το Ισραήλ κατέλαβε και έκλεισε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου στις 7 Μαΐου.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποστήριξε ότι αυτή η ισραηλινή κίνηση είχε αρνητικές επιπτώσεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

«Περίπου 700 βαριά άρρωστοι ασθενείς που διαφορετικά θα είχαν απομακρυνθεί για να λάβουν ιατρική περίθαλψη αλλού, βρίσκονται παγιδευμένοι σε εμπόλεμη ζώνη», ανέφερε.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ συμπλήρωσε ότι το νοσοκομείο αλ-Αουντα στη βόρεια Γάζα τελεί υπό πολιορκία. Πρόσθεσε ότι οι μάχες κοντά στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, επίσης στη βόρεια Γάζα, έχουν θέσει σε κίνδυνο τη δυνατότητα του νοσοκομείου να παρέχει περίθαλψη στους ασθενείς.

«Αυτά είναι τα μόνα δύο λειτουργικά νοσοκομεία που παραμένουν στη βόρεια Γάζα», τόνισε. «Η διασφάλιση της ικανότητάς τους να παρέχουν υπηρεσίες υγείας είναι επιτακτική ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT