Δανία: Μεγάλη πυρκαγιά στα γραφεία της Novo Nordisk

Δανία: Μεγάλη πυρκαγιά στα γραφεία της Novo Nordisk

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk που παρασκευάζει το Ozempic και επεκτάθηκε στην στέγη γειτονικού κτιρίου γραφείων της εταιρείας

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλης κλίμακας πυρκαγιά κατακαίει τα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού της Δανίας, Novo Nordisk, στα περίχωρα της Κοπεγχάγης, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Δανία: Μεγάλη πυρκαγιά στα γραφεία της Novo Nordisk-1

«Είναι μια τεράστια πυρκαγιά. Εχουμε αναπτύξει περί τους 100 πυροσβέστες», δήλωσε ο επικεφαλής επιχειρήσεων Μάρτιν Σμιθ διευκρινίζοντας ότι το κτίριο έχει εκκενωθεί.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk, η οποία παρασκευάζει το ενέσιμο φάρμακο Ozempic, και επεκτάθηκε στην στέγη γειτονικού κτιρίου γραφείων της εταιρείας.

Δανία: Μεγάλη πυρκαγιά στα γραφεία της Novo Nordisk-2

Ο καπνός είναι ορατός από απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Η σημερινή πυρκαγιά εκδηλώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη πυρκαγιά της 16ης Μαΐου σε άλλο εργοτάξιο της Novo Nordisk, στο Κάλουντμποργκ, η οποία δεν είχε συνέπειες στην παραγωγή της εταιρείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT