Ε.Ε.: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στη βάση της λύσης των δύο κρατών

Ε.Ε.: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στη βάση της λύσης των δύο κρατών

Η αντίδραση της Ενωσης στην κίνηση Ιρλανδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης την ερχόμενη εβδομάδα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση λαμβάνει υπόψη την ανακοίνωση των δύο κρατών-μελών της και της Νορβηγίας σχετικά με την πρόθεσή τους να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης και δεσμεύεται ότι θα εργαστεί προς μια λύση στη βάση των δύο κρατών, που αποτελεί κοινή θέση του «μπλοκ».

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, επισήμανε πως λαμβάνει υπόψη του «την σημερινή ανακοίνωση των δύο κρατών-μελών –της Ιρλανδίας και της Ισπανίας– καθώς και της Νορβηγίας, για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης».

«Στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, θα συνεχίσω αδιάκοπα να εργάζομαι με όλα τα κράτη-μέλη για να προωθήσω την κοινή θέση της Ε.Ε. που βασίζεται στην λύση των δύο κρατών», σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας απέφυγε να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια σχετικά με τη σημερινή και κοινά συντονισμένη ανακοίνωση των κυβερνήσεων Ισπανίας, Ιρλανδίας και Νορβηγίας να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης στις 28 Μαΐου.

Το ζήτημα, όπως και η συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή, αναμένεται πάντως να απασχολήσει τους 27 υπουργούς Εξωτερικών, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT